Select Page

Ben je 55 of ouder en is je werk te zwaar?

Je bent 55 jaar of ouder, je werk is te zwaar en je vreest dat je daardoor niet kan doorwerken tot je pensioen. Een adviseurs van Mijn Loopbaan kan je helpen en begeleiden zodat je wellicht wel in goede gezondheid door kan werken tot je pensioengerechtigde leeftijd. Dat kan deelname aan de 80/90/100 regeling zijn als je 57 jaar of ouder bent. Je gaat dan 1 dag per week minder werken met behoud van 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw. Je werkgever ontvangt van het O&O Fonds Afbouw subsidie voor de extra loonkosten van jouw deelname aan de 80/90/100 regeling. Klik hier voor meer informatie over de 80/90/100 regeling.

Voorwaarden:

  • Je bent 55 jaar of ouder.
  • Door je huidige werk kan je waarschijnlijk niet in goede gezondheid doorwerken tot je pensioengerechtigde leeftijd.
  • Het O&O Fonds Afbouw verstrekt voor een maatregel (bijvoorbeeld een cursus) een subsidie van maximaal €500,–. Aan jouw werkgever kan een bijdrage worden gevraagd van minimaal € 1.000,–.

Zo vraag je de regeling aan

Je vraagt deelname aan door het formulier in te vullen. Klik hier voor het formulier. Stuur het volledig ingevulde formulier naar onderstaand adres:

O&O Fonds Afbouw
Mauritskade 27
2514 HD Den Haag
of via de email naar: cvs@tbafbouw.nl

Subsidie van het Ministerie van SZW

Het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid heeft subsidie beschikbaar gesteld om bedrijven en werknemers te stimuleren om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.