Select Page

Beroepsopleiding

NOA Opleidingsbedrijf Afbouw

Om het vak van stukadoor, vloerenlegger, monteur wand- en plafondmontage of natuursteenbewerker te leren zijn er verschillende mbo-opleidingen. Voor het merendeel van deze opleidingen is het gewenst om een dienstverband met een (opleidings-)bedrijf te hebben. Je werkt dan gemiddeld 4 dagen in de week en je gaat 1 dag per week naar school. NOA Opleidingsbedrijf Afbouw is een samenwerkingsverband van leerbedrijven dat arbeidsplaatsen en opleidingen biedt voor de sector afbouw. Kijk voor meer informatie over de opleidingen en een vestiging van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw in jouw regio op www.noaopleidingsbedrijfafbouw.nl.

Kijk voor meer informatie over mbo-opleidingen en leerbedrijven op www.roc.nl.

Afbouwprofs

Afbouwprofs zijn mooimakers: In de afbouw wordt de basis gelegd voor de styling van een woning of bedrijfspand. Afbouwprofs zijn de mensen die in de bouw laten zien hoe de nieuwbouw of renovatie er echt uit komt te zien. Er zijn vier verschillende mooimakers; plafond- en wandmonteur, vloerenlegger, stukadoor en natuursteenbewerker. Werk jij graag met je handen? Wil jij meteen geld verdienen en baangarantie hebben? Dan is werken in de afbouw iets voor jou! Kijk voor meer informatie over Afbouwprofs op www.afbouwprofs.nl.

Werken en leren in de natuursteenbranche

Als je met natuursteen wil werken, dan zijn er veel beroepen waar je uit kunt kiezen. Het zijn beroepen waar je vaak lichamelijk lekker bezig bent, je creatief wordt uitgedaagd en secuur moet werken. Maar je kunt natuurlijk niet zomaar aan de slag. Als je als vakman aan de slag wil, zul je ook een vakopleiding moeten volgen. Kijk voor meer informatie over werken en leren in de natuursteenbranche op: www.brancheplatformnatuursteen.nl.

De Afbouwacademie

Speciaal voor wie werkt in de afbouwsector is De Afbouwacademie gelanceerd. Deze website biedt  een ruime selectie van trainingen voor stukadoors, plafond- en wandmonteurs, natuursteenbewerkers,  dekvloerenleggers en kantoorpersoneel. Het gaat om klassikale trainingen, maar ook om (gratis!) e-learnings. Zo kan iedereen leren waar en wanneer hem of haar dat uitkomt. Kijk voor meer informatie op: www.afbouwacademie.com.