Select Page

Risico langer doorwerken

Iedereen die nog werkt, krijgt te maken met de stijgende AOW‐leeftijd. De gevolgen zijn niet voor iedereen hetzelfde. Oudere werknemers hebben minder tijd om zich hierop in te stellen dan jongeren. Langer doorwerken met een minder goede gezondheid of een minder sterke arbeidsmarktpositie valt relatief zwaarder. Gevaren liggen op de loer. Om risico’s voor te zijn, staat hieronder informatie hoe u deze risico’s kunt voorkomen. Ook kunt u lezen over de mogelijkheden die de afbouwsector biedt om in dit verband te werken aan de eigen loopbaan, binnen of zo nodig buiten de sector.

Op zoek naar meer uitdaging? Of wordt het werk te zwaar? Ziek?

Welke mogelijkheden bestaan er om binnen het bedrijf of de afbouwsector ander werk te vinden of door te groeien? Het traject Ambitie helpt hierbij. Dat kan bijvoorbeeld door een opleiding of cursus. Werknemers die korter dan zes maanden werkloos zijn mogen ook deelnemen.

Geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt is in veel gevallen te voorkomen! De trajecten Preventie en Bevordering Duurzame Inzetbaarheid helpen de werknemer om gezond het pensioen te laten halen. Binnen of buiten de afbouw.

Klik hier voor meer informatie over Mijn Loopbaan.

Wilt u voor een deel met pensioen en later pas volledig?

Dat kan. Voor uw AOW-leeftijd kunt u er voor kiezen om minder te gaan werken. Klik hier voor meer informatie over uw pensioen.